Käpylä Maanantai – Firman oma urheiluseura

Syksy ja talvi 2010–11 taisi olla Svantella varsinaista eksistentiaalisen kriisin aikaa. Esikoisen syntymisen ja yrityksen perustamisen lisäksi tuli vahingossa perustettua myös urheiluseura, kun muutamien opiskelukavereiden kanssa päätettiin tavata jok’ikinen talvimaanantai Käpylän liikuntapuistossa pipolätkän merkeissä. Taustalla taisi olla pelko sporttailun ja kavereiden näkemisen hiipumisesta aikuisuuden kynnyksellä.

Mukaan kutsuttiin lisää kavereita ja kavereiden kavereita. Pipolätkäjäiden sulaessa rinnalle ryhdyttiin rakentamaan potkupallotoimintaa, jonka tiimoilta saatiin myös Eetu houkuteltua mukaan. Pian oltiinkin jo rekisteröimässä Käpylä Maanantai PP ’11 -urheiluseuraa palloliiton jäseniksi ja ostelemassa ensimmäisiä peliasuja Web-veistämön sponsoroimana.

Eetu, Osku ja Svante (kameran takana) ostamassa Käpylä Maanantain ensimmäisiä jalkapallopelipaitoja 2012.

KMPP palautti ilon joukkueliikuntaan

Erno Iipponen

Myös talviurheilussa pipolätkän rinnalle alkoi muodostua joukkueelta näyttävä, Hartwall Arenan kellarissa treenaava porukka. Jääkiekon myötä myös Tuomo saatiin rekryttyä mukaan sporttiseuran toimintaan ja pian oltiinkin jo juhlimassa mestaruuksia.

Poika saunomassa Kotiharjun Saunassa 2015. Tarkkasilmäinen saattaa löytää giffistä muutamat veistämöläiset.
Käpylä Maanantai uusi Deltaliigan mestaruuden kaudella 2016–17 ja yleisö pauhaa.

Tämäkään ei vielä tuntunut riittävän. Svante ja parit muut käpylämaanantailaiset havahtuivat kylmäävään tosiasiaan, että Pohjolan perukoiden tulevien sukupolvien talvet ja ulkojäät ovat vaarassa ja päättivät alkaa järjestää ilmastonmuutoksen vastaisia pipolätkäturnauksia. Tapahtumat ja uusi hyväntekeväisyysyhdistys saivat nimekseen Save Pond Hockey.

Veistämöläisistä, asiakkaista ja yhteistyökumppaneista todistettavasti ainakin Ella, Santeri, Jungsoo, Mikko, Marko, Jyri, Ville, Antti, Timo, Lassi, Tuomo, Fredrik, Antti, Oula, Erno, Olli, Wannes, Tommi, Ari, Seppo, Svante (muutamat etunimet useampaan kertaan) ovat osallistuneet Käpylä Maanantain toimintaan. Laita Svantelle viestiä, jos haluat nimesi tähän List of Fameen elikhäs siis tulla mukaan sporttailemaan!

Save Pond Hockey ry yhdistää maailmanlaajuisen jääkiekkoyhteisön ilmastonmuutoksen torjunnassa. Lisäämme tietoisuutta ja rohkaisemme muutoksessa. Merkittävin osa työtämme on ilmastonmuutoksen vastaisten pipolätkäturnausten järjestäminen. Turnausten tuotoilla olemme tukeneet ilmastotyötä kymmenillätuhansilla eurolla. Yhteensä yli tuhat pipolätkäilijää on pelannut turnauksissamme ympäri Suomen. Mukana pelaamassa on nähty muiden muassa Stanley Cup -voittajia, Liiga-legendoja, viihdemaailman tähtiä ja jopa tasavallan presidentti.

Käpylä Maanantai PP ’11 ry on vuonna 2011 perustetusta pipolätkäporukasta yli 200 jäseniseksi kasvanut monilajiurheiluseura. Seura toivottaa aina kaikki – taitotasoon ja muihin ominaisuuksiin katsomatta – lämpimästi mukaan yhteisölliseen toimintaan.

Aiemmin julkaistut 10-v. blogit pääset lukemaan täältä!