Referenssi:

Pelagon digitali­soituminen polkaistiin käyntiin Odoon avulla

Helsingin sydämessä Vallilassa vuonna 2009 perustettu polkupyöräalan yritys Pelago valmistaa ja jälleenmyy laadukkaita polkupyöriä sekä pyöräilyyn liittyviä erilaisia tarvikkeita. Pelagon tuotteita myydään yli 20 maassa ja sen päämarkkina-alueena on Pohjois- ja Keski-Eurooppa.

Pelago asiakastarina

Kasvun yhteydessä kaivattiin kaiken yhteen kokoavaa toiminnanohjausjärjestelmää, joka olisi myös helppokäyttöinen

Pelagon laajentaessa toimintaansa verkkokauppaan ja jälleenmyyjien määrän kasvaessa, huomattiin toiminnanohjauksen kaipaavan digitalisoimista.

“Toimimme ennen Odoon käyttöönottoa hyvinkin manuaalisesti, ilman mitään kaiken yhteen kokoavaa järjestelmää. Kaikki pyöri excel-taulukoilla ja kaikenlaisilla omilla työtiedostoilla, joilla yritimme hallita kokonaisuutta. Siinä vaiheessa kun myyntivoluumit ja toimipaikat lisääntyivät, päätös hankkia yhteen kokoava järjestelmä oli selkeä” Pelagon myyntijohtaja Jari Säntti kertoo.

Päivittäiseen liiketoimintaan helpotusta räätälöidyllä toiminnanohjausjärjestelmällä

Pelagolle keskeisimpiä hyötyjä Odoossa ovat olleet reaaliajassa toimivat varastonhallinta, projektinhallinta, myyntitilausten tekeminen ja myyntiraportointi, ostotoiminta, integroitu sanomaliikenne kirjanpitoon sekä logistiikkapartnerille ja asiakkuudenhallinta.

“Odoosta löytyy todella paljon toiminnallisuuksia ja huomaan jatkuvasti itse käyttäväni sitä päätöksenteon apuna. Odoosta saan haettua kätevästi mm. myyntidataa ja -raportteja. Tähän kokoluokkaan pääseminen ei olisi onnistunut ilman tällaista järjestelmää. Meidän kokemus Odoosta on ollut se, että se on hyvin helppokäyttöinen ja käyttäjäystävällinen ja siinä on paljon potentiaalia”, Jari summaa.

Avoin.Systems ja Pelago löysivät toisensa, kun Pelagolla alettiin kaivata toiminnanohjausjärjestelmän palveluntuottajaa. Hommat lähtivät nopeasti ja ketterästi käyntiin.

“Avoin.Systemsin kanssa olemme alusta asti löytäneet yhteisen sävelen. Tuntuu, että juuri se mitä haluaa tällaiselta tärkeän järjestelmän toimittajalta on se, että viestintä on nopeaa ja selkeää. Lisäksi olemme pitäneet Avoin.Systemsin tavasta ratkoa asioita ja miten niitä on mietitty pintaa syvemmältä. Avoin.Systems on huomioinut mikä olisi juuri meidän organisaatiolle ja yrityskulttuurille oikea tapa hoitaa asiat. Olemme olleet todella tyytyväisiä ja juuri siihen tämä useamman vuoden yhteistyö pohjautuu.” Jari päättää.